FOTOS: Els Pastorets a WDC 2012

p1030246
Els Pastorets

El passat mes de desembre els pastorets van visitar Washington DC. Un grup de catalans i amics de Catalunya van representar aquesta obra teatral típica de les festes de Nadal que és molt tradicional a Catalunya. L’argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

Els textos més antics en català d’aquest tipus de teatre daten del segle XV, però va ser a cavall dels segle XIX i XX quan apareixen els primers textos dels Pastorets. El primer va ser ‘Los Pastorets de Betlem, o sia, lo naixement de Nostre Senyor Jesucrist de Miquel Saurina’ (publicat l’any 1887) i posteriorment ‘El bressol de Jesús’ o ‘En Garrofa i en Pallanga’ de Federic Soler “Pitarra” (publicat l’any 1901). Des d’aleshores han sigut nombrosos els autors que han escrit la seva pròpia versió dels Pastorets com també són nombrosos els pobles i ciutats que els representen.

A Washington, no voliem ser menys!

Per veure les fotos, 

A %d bloguers els agrada això: