La Diada de 2010 a Washington DC

Aquest any, acabat de crear-se, el Casal Català de Washington DC va celebrar la Diada amb dos actes: un pícnic a Rock Creek Park (on un centenar de celebrants amb molta canalla ocupaven l’espai de la Zona 7 del parc); i un concert a la bella Dacor Bacon House, on el virtuós Carlos Cesar Rodríguez va tocar peces de Pere Antoni Soler, Enric Granados, Frederic Mompou i Isaac Albèniz, amb una improvisació del concertista basada en la sardana “La Moreneta”. El concert va finalitzar amb “El cant dels ocells” (amb René Molina al violoncel). Varen col·laborar amb l’organització del concert l’Agència Catalana de Turisme, ESADE Alumni, Freixenet, Catalan Wines USA, Bellod Celler, Mas Rodó i la delegació a nord-amèrica del Govern de la Generalitat. El mestre de cerimònies va presentar a la nova lectora de català a la Universitat de Georgetown, Alba Girons, la qual va llegir un missatge del Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. José Montilla. Diana Molineaux i el seu marit varen rebre amb molta hospitalitat a la comunitat i persones amigues de Catalunya a la sala del concert.

Malgrat la tristesa del dia, compartida amb els compatriotes nord-americans, la jornada va transcórrer sota un cel assolellat i tranquil, donant testimoni a la forca i la bellesa de la nostra cultura, sense oblidar-nos de la necessitat de recordar la seva intersecció amb les realitats polítiques, econòmiques i militars que ens envolten.

Washington, DC, 12 de setembre de 2010

[Text redactat i enviat per una membre de la comunitat]

Algunes fotografies del dinar familiar i del concert (més fotografies):

A %d bloguers els agrada això: